Lär er att skilja på individen och sjukdomen - Huvudregel ett!

Man är inte sin sjukdom. Tillåt inte dig själv eller någon annan att "sätta en diagnos" på dig. Ibland kan förvirringen ta överhand. Folk missar det väsentliga. Dem missar människan. Och det är alltid en förlust. Det är en förlust för dig som individ, för samhället i stort och för världen. Det är svårt att inte identifiera sig med sin sjukdom - speciellt när människor gör allt för att du ska passa in i deras kognitiva scheman. Kom ihåg vem du är och låt inte diagnosens makt ta överhand och forma dig till någonting du inte är. Du är du. Sjukdomen är ett väsen för sig själv och den kan du bli fri från. Du kan ha en identitet utan sjukdomen.






Ps. Med att inte låta någon sätta en diagnos på dig, menar jag inte att man ska vara rädd för att få professionell hjälp. Jag menar bara att man inte ska låta diagnosen bestämma sin identitet. Ds.

Kommentarer
Postat av: Sara

hej!

Jag har läst din blogg många gånger och tycker den är toppen! :) Jag lider av både anorexi och bulimi och har fått hjälp sedan 2 månader tillbaka. Från början tyckte jag att det gick framåt och jag började äta bra portioner. Nu har jag halkat tillbaka, men jag vågar inte säga någonting om det varken till mina föräldrar eller min psykolog. För att jag är rädd att de ska vara mer på mig när mitt mål är att vara så självständig som möjligt. Vore jätte snällt om du hade något tips på vad jag kan göra och om jag borde berätta. Självklart förstår jag själv att jag borde göra det, men min ätstörning är för stark och säger emot.

Tack för en bra blogg! hälsningar Sara

2010-04-28 @ 19:00:36
Postat av: nixprp

Hej

Ska titta på din blogg. Har bara hunnit se att du har lite film länkar så jag tänkte tipsa om att jag också har ett antal på min blogg. Äs och self harmfilmer

Hälsningar

Nixpro, som förstås uttydes nej till pro ana-propaganda

2010-07-06 @ 12:34:28
URL: http://nixpro.bloggplatsen.se
Postat av: M

hej hur mår du? Kram

2010-08-07 @ 00:23:02
URL: http://meandmybody.blogg.se/
Postat av: Jazzy

Mycket tänkvärda ord i den texten. Jag gör oftast felet att identifiera mig med min sjukdom & inte blir jag friskare av det precis...

2010-08-09 @ 21:03:08
URL: http://jazzyjazzy.blogg.se/
Postat av: Amanda

Kolla gärna in min blogg.

Jag kämpar mot anorexin varje dag och väntar just nu på behandling. Jag hittade din blogg av en slump och tkr att den verkar jätte bra!

Kommentera elr maila :)

2010-09-25 @ 23:41:03
URL: http://aaadnama.blogg.se/
Postat av: ♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥

JÄTTEBRA inlägg! Helt rätt, man är aldrig sin diagnos.

2010-11-30 @ 17:40:38
URL: http://tjelsi.com
Postat av: kate

Hellooo, jag måste be dig om hjälp . jag står still i vikt. läs mitt inlägg..



http://kateie.blogg.se/2012/february/torsdags-thinspo.html



Puuuusss <3

2012-02-10 @ 00:03:10
URL: http://kateie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0